Spring til indhold

Trampolin i haven uden vedligeholdelse

trampolin nedgravning

Selvom børn ærgerligvis bruger stadig mindre tid med leg i haven, er trampolinen stadig en fast del af den klassiske, danske børnefamilies have. Det er da også tydeligt, at børnene stadig elsker den. Man kan blive forundret over de mange lege, de pludselig kan finde på sammen med søskende og kammerater, når bare de får fjedre under fødderne.  

Alene af den grund, at man som forælder altså bliver sparet en smule for det evindelige spørgsmål ”Hvad skal jeg lave?” kan trampolinen være alle pengene værd. Derudover er det vist også et ubestrideligt faktum, at trampolinen har avlet flere danske springgymnaster end nogen gymnastiklærer har. Ligesom man kan blive forundret over de lege, børn pludselig kan finde på, når de er på en trampolin sammen, kan man nemlig også blive forundret over de spring, som børn og unge lærer sig selv, med kun ganske kort tid på trampolinen. 

Trampolin nedgravning – Derfor skal den graves ned 

Hvis I har børn i familien men ingen trampolin i haven, kunne det altså være, at netop det skulle tages op til genovervejelse. Mange fravælger dog trampolinen, fordi de mener at vide, at den kan være farlig eller sågar bare grundet mængden af vedligehold.  

Begge ting kan dog elimineres ved en simpel trampolin nedgravning. Med trampolin nedgravning menes der præcis, hvad det lyder som. Mange vælger nemlig at grave deres trampolin ned, så den dermed bliver en permanent del af haven. En trampolin nedgravning betyder dermed, at man ikke skal bekymre sig om, hvorvidt børnene er for små til trampolinen og derfor er i fare for at falde af den. Måske endda endnu vigtigere for nogle familier, betyder en trampolin nedgravning også, at mængden af vedligehold ved trampolinen bliver betragteligt formindsket. Man behøver for eksempel ikke længere at adskille og samle trampolinen, hver gang meteorologerne truer med storm. 

En trampolin nedgravning kan dog godt virke som et stort og uoverskueligt projekt. Ikke mindst, hvis man ikke før har været vant til at gøre det store ved haven. Heldigvis behøver man ikke selv gå i gang med hverken skovl eller gravko. Der findes nemlig masser af firmaer, der både sælger trampoliner og gerne vil foretage en trampolin nedgravning for jer. Med sådan en nedgravet i haven, vil børnene med garanti bruge mere af deres fritid udendørs.  

Andre tilføjelser i haven 

Vil du gerne maksimere den tid, både du og børnene bruger i haven og få frisk luft i lungerne, er der dog også en række andre tilføjelser, du kan give haven. Gyngestativet er selvfølgelig en klassiker, som ligeledes kan inspirere til mange timers leg for særligt de yngre børn.  

Vil du derimod have noget, der også fænger de ældre, bør du overveje en lille grøntsagshave eller lignende. Sådan en giver nemlig børnene et længerevarende projekt og en god undskyldning for at komme ud hver dag. Der er tilmed en masse læring involveret, når man skal passe egen grøntsagshave, og så er det bare sjovt at spise ærter, man selv har dyrket. Så må vi jo se, om børnene bliver springgymnaster eller gartnere.