Spring til indhold

Ingen mærkedage uden Medusa

Medusa Copenhagen

Tidligere betød mærkedage – for eksempel barnedåb eller bryllup – en tur til nærmeste guldsmed for at købe yndige små sølvprodukter med indgravering. En sparebøsse, et flag på sølvfod eller manchetknapper med modtagerens navn på, var standarden for den slags gaver. I dag er udvalget langt større, og dermed er traditionerne for de gaver, vi giver på mærkedage, også op til fortolkning. 

I dag gives i stor stil fotogaver og særlige bøger med citater. Men figurer og flag er ikke gået helt af mode, og det mærkes blandt andet hos Medusa, som netop sælger den slags. De er gået væk fra de mere simple sølvprodukter og sælger figurer, flag og julepynt i strålende, spraglede farver.  

Om Medusa 

Udvalget af Medusa-produkter kan blandt andet ses her: https://www.rikkitikkishop.dk/maerker/medusa-copenhagen. Webshoppen har, ligesom mange andre, taget Medusas brede sortiment, humør og design til sig.  

Alle produkterne er unikke, håndmalede og altid lette at genkende på deres lidt skæve design og mange farver. Og netop dette gør, at de skiller sig ud fra mange andre gaver man typisk giver på mærkedage.  

Særligt fødselsdage gør de sig meget i, og her kan man let gøre selv de mest stilrene fødselsdagsborde til en fest, med bare få af deres produkter. Mange er desuden dedikerede samlere af Medusa, og derfor er figurerne tit at finde på ønskesedlerne rundt omkring. Der er også rigeligt at ønske sig, for der kommer hele tiden nye figurer til, så det er et rent paradis for samlere. 

Medusa-universet er skabt af mor og datter Maj-Britt og Rie Bidstrup, som siden 1997 har håndlavet de første udkast til alle figurerne og på den måde fået deres personlige og uforudsigelige stil med i alt, hvad de laver.  

En af deres faste juletraditioner er årets rensdyrpar. Her får deres berømte Hr. og Fru Rudolf en makeover hvert år, og bliver udgivet på ny i et nyt kostume. På den måde behøver de ikke at opfinde nye julefigurer hvert år, men kan blot tage gamle, elskede kendinge og iføre dem nyt tøj. 

Skab jeres egne traditioner 

Alle produkterne i Medusa-verdenen lægger op til, at man selv kan skabe sine egne traditioner. Hr. og Fru Rudolf er ét bud til et juleelskende par i ens omgangskreds. Derudover er der stjernetegn-serien, som kan være gode dåbsgaver til børn af forældre, som går op i astrologi.  

Til de nyudklækkede studenter er der også flere gaver at vælge imellem, så man har et evigt minde om dagen, hvor den sidste eksamen blev overstået.  

Mange af figurerne er blevet døbt allerede da de blev designet, og bærer derfor navne som Hugo, Alma og Luca – altså navne, som mange nyfødte i dag får. Derfor er det også en ekstra sød lille ting at forære en lille ny, som endda bærer det samme navn. 

Generelt er produkter fra Medusa Copenhagen skabt til at vare længe, og være til evigt minde om mærkedage. Og det store udvalg gør, at man helt selv kan bestemme hvilke figurer, der skal starte en ny tradition i familien.