Hvorfor prosecco er så godt

prosecco

Langt de fleste, der er bare en smule interesseret i alkoholiske drikke, kender til prosecco. Den italienske pendant til champagne. Og det er på ingen måde tilfældigt, at netop prosecco er så populært at have som en del af både vinudvalget og barskabet.

Prisen er nemmere at overkomme

En af de første årsager til, at mange opdager proseccoen og vælger den fremfor champagne, er nok, at prosecco prisen ofte er noget lavere. Området hvor druerne til prosecco dyrkes er ikke lige så hypet, som duerne og vinslottene i Champagne er. Derfor er det meget nemmere at få fat på en god flaske prosecco til en fornuftig pris, for selve prisniveauet er bare lavere som udgangspunkt.

Den er god flere gange i løbet af middagen

Noget andet der er godt ved prosecco, og egentlig alle former for mousserende vin, er, at de kan bruges til så mange forskellige ting. De er fantastiske at drikke, som de er. Derudover kan de både bruges som en velkomstdrink, til forresten eller til desserten. Tit er det blot et spørgsmål om at vide, om man skal gå efter en tør eller halvtør, i forhold til den mad proseccoen skal serveres til. Så det er altså et godt valg, når det kommer til at parre vin med en ret.

Og så kommer man jo ikke udenom, at det er utrolig festligt at få et glas bobler.

dyr prosecco

Ingen spritz uden prosecco

Men en ting er at prosecco er utrolig lækkert at drikke ren, så er den også rigtig god at bruge til drinks. Langt de fleste er nok blevet introduceret til drinken Aperol Spritz. Men faktisk så findes der en lang række af spritz’s. For du kan blande alverdens typer af drinks og toppe dem op med den boblende prosecco, og så er det faktisk en spritz.

Det vil sige, at du kan få denne lækre boblende drink i andre udgaver, hvis nu du ikke er vild med eller blevet lidt træt af den bitre aperol smag. Måske du skal prøve en basilikums spritz? Den vil fungere rigtig godt til mad. Nogle gange kan man også lave en allerede velkendt drink om til en spritz, som eksempel kan nævnes drinken Godfather eller Negroni.

Måske du skulle prøve at finde på din helt personlige spritz. Det vil helt sikkert imponere gæsterne, når du serverer en helt ukendt drink for dem. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du kan bruge den fantastiske prosecco.

Hold liv i de sidste bobler

Hvis man skal komme med et negativt udsagn om prosecco, så kunne det være, at man tit har nogle rester tilbage i flasken, men at boblerne hurtig fiser ud af den. Og det er altså ikke særlig interessant at drikke et glas flad prosecco. Men hvis du ikke vil ud at investere i en dyr champagneprop, så er et nemt og gratis trick blot at stikke en metalske i flasken. Dette vil faktisk holde på boblerne, så den også er værd at drikke den efterfølgende dag.