Spring til indhold

Gode råd til at slå græs

slå græs

Græsplænen er hvis ikke det vigtigste, så i hvert fald et af de vigtigste elementer i enhver haves udseende. Den er udslagsgivende for hele havens og grundens æstetik og bør holdes fint slået til enhver tid. Desværre er gode råd til at slå græs dyrt købte. Det kan være svært at afsætte den tid og energi, det kræver at holde en fint trimmet og flot græsplæne ved lige og derfor er det en skam, at det er så svært at finde gode råd til at slå græs hvor end man søger. Der er dog hjælp at hente. Hvis du ikke føler at du har tiden og overskuddet til at få græsslåningen i hus, kan du med disse gode råd til at slå græs få fornyet energi i hverdagen samtidig med at din plæne emmer af flot og præcist gartner-håndværk.

Slå to fluer med ét smæk

Græsslåningen anses for mange for at være noget nær spild af tid. Det kræver ingen mental fordybelse og den fysiske anstrengelse er, medmindre man har en ældgammel, manuel græsslåmaskine, mildt sagt lav. Så hvis du savner indhold i din græsslåning og ikke er typen, der synes det er specielt spændende at klare arbejdet med en neglesaks kan du følge dette første gode råd til at slå græs: Kombinér græsslåningen med en anden fordybende aktivitet. For eksempel kan græsslåningen være en udmærket anledning til at lytte til dit yndlingsalbum eller måske endda til at opleve nye musiske kunstnere. Det er en super energisk oplevelse at gå i takt til en god sang mens man får masser af tilfredshed ved at se plænen blive slået. Måske går du med en bestemt bog i tankerne, som du har svært ved at finde tid til at få læst? I dette tilfælde kan du også høre en lydbog, imens du slår græsset. Du kan derefter høre lydbogen færdig, mens du laver aftensmad eller mens du færdiggør dit igangværende strikkeprojekt. En tredje lytte-aktivitet, der gør sig godt til græsslåningen, er at lytte til podcasts. Her får du spændende historier eller stof til eftertanke.

græsplæne

Køb en robotplæneklipper

En robotplæneklipper er et teknisk vidunder, der sparer dig tiden og besværet med at skulle slå plænen jævnligt. Græs vokser hurtigt og det kan derfor ofte blive en lidt for tilbagevendende byrde at skulle holde det nede. For dig, der har svært ved at finde tiden eller energien til at få græsset slået, er robotplæneklipperen den eneste og den bedste mulighed. Robotplæneklippere fås i alle former og størrelser og kan stort set passe sig selv, idet de fleste af modellerne har genopladelige batterier, hvoraf nogle endda kan køre på solenergi. Efter plænen er slået vender disse tilbage til deres opladningsstation, der er udstyret med smarte solcelle-paneler. På den måde kan du ved at foretage ét enkelt køb slippe for at skulle bekymre dig om din plænes udseende de næste mange år. Så bliver det ikke meget nemmere. Det var altså det sidste gode råd til at slå græs herfra.