Spring til indhold

Fra cigaretter til e-cigaretter

E juice

Er du også en af dem, som har gjort alt for at stoppe med at ryge? Der var lige nogle år, hvor det var nytårsforsæt fast hvert år. Disse år gik med at prøve forskellige metoder af inden for rygestop. Først var der nedtrapning, så var der tyggegummi og plaster, men ingen af delene virkede ret lang tid, før trangen til cigaretterne igen overvandt alt andet. Hvis du er overbevist om, at du ikke kan slippe cigaretterne, skal du måske bare skifte til e-cigaretter.

Vaner giver tryghed

For mange handler cigaretterne nemlig ikke kun om at ryge. Det handler om vaner og den tryghed, vanerne giver. Og her har e-cigaretterne deres berettigelse, for ved at vælge e-cigaretter bibeholder man de vaner, som man kender fra cigaretterne, men hvor man kan vælge at skære ned på nikotinen, samtidig med man fortsætter med at ryge.

E-cigaretter skal have e væske fyldt på, og her kan man selv styre niveauet af nikotin. Det vil sige, man kan vælge det niveau, som svarer til de cigaretter, man normalt ryger, men man kan også vælge noget, som er både stærkere, mindre stærkt eller helt nikotinfrit. Man kan med andre ord trappe ned på nikotin via den rette e-væske, men hvor man stadig har vanen med at have en cigaret mellem fingrene. Man får stadig sin røg efter aftensmaden, hvor man lige har behov for at gå udenfor og ryge. Og man kan tage fem minutter udenfor sammen med nogle kolleger, hvor man lige får vendt verdenssituationen med en cigaret i hånden.

Mange valgmuligheder

E-cigaretterne kan fås i mange forskellige smagsvarianter. Der er både stærk lakrids og frugtsmage at vælge imellem, og også her kan man få nikotinen i forskellige niveauer i e-væsken. Det giver så stort et udvalg, at der må være noget, man kan lide, uanset om man ønsker at gå ned i nikotinniveau eller ej.

Det er de færreste personer inklusiv rygerne selv, som synes, at lugten af røg er behagelig. Og ved at vælge en lidt frisk smagsvariant til sin e-væske formindsker man lugten af røg, som normalt sætter sig i tøjet hos en ryger. Dette er et stort plus ikke kun for rygerne selv, men i høj grad for personer i omgivelserne, som ikke kan undgå at bemærke lugten af cigaretrøg. Og den mulighed har man vel og mærke ikke med de traditionelle cigaretter. For dem, som selv har valgt tobakken, er det jo et aktivt valg med de konsekvenser, det har, men for børn af rygere er det ekstra dejligt at kunne slippe for lugten af røg.

Hvis man har besluttet sig for at skifte til e-cigaretter, kan man købe en startpakke. Her får man det udstyr, man skal bruge for at komme i gang. E-cigaretterne findes i forskellige størrelser, former og farver,

 og så skal man huske at købe noget e-væske med. Det kan være, man skal vælge et par forskellige smage, så man har lidt at vælge imellem i starten, hvor alt er nyt og eventuelt kræver noget tilvænning for en garvet ryger.