Spring til indhold

Få leveret kontorartikler til hjemmekontoret

kontorartikler

Er du en af dem der har fået flyttet arbejdspladsen hjem under de sidste mange måneders nedlukninger, eller har du måske endda taget springet som selvstændig?

Så har du måske også efterhånden fået indrettet en god arbejdsplads eller sågar et lille kontor i hjemmet.

Har du også styr på alle kontorartikler? Hvis ikke så læs med her. 

Et lille lager er en god ide

Der er ikke noget værre end at løbe tør for kontorartikler. Det kommer altid uventet og når det er mindst praktisk.


Derfor er det en god ide at have et lille lager af de kontorartikler du bruger mest. Papir, blæk, tape, post-its, plastiklommer osv.

Printerpatroner er nok noget af det dyreste blandt kontorartiklerne, og du skal være opmærksom på at der, modsat de andre kontorartikler, ofte er en udløbsdato på dem.

Opbevar dem ved stuetemperatur og mørkt, så holder de ca. et års tid.

kontorartikler

Få en god pris


Du kender sikkert udtrykket, en krone sparet er en krone tjent. Det er et godt udtryk som du altid bør huske på, også selv om det er på små indkøb. Mange små indkøb kan nemlig også blive til en del penge når året er omme.

Derfor kan det godt betale sig at kigge efter gode priser på lige netop de kontorartikler du bruger.

Spørg evt. efter et tilbud lavet specifikt til dig, ofte kan du få rabataftaler eller bonus på de varer du handler mest
 

Få leveret dine kontorartikler lige til døren

Der findes flere butikker online hvor du kan få leveret dine kontorartikler lige til døren.

Er du sendt hjem for at arbejde hjemmefra, så har din arbejdsgiver muligvis allerede en aftale med en leverandør. Spørg evt. om du selv kan få lov at bestille kontorartikler hos dem og få dem leveret direkte.

Har du dit eget cvr. nr kan du blive oprettet som erhvervskunde og trække dine udgifter fra. Men det er også muligt at blive oprettet som privatperson.

Vær opmærksom på reglerne om fradrag

Har du eget cvr. nr. kan du som sagt trække dine udgifter fra til kontorartikler, men som ansat har du ikke samme mulighed.

Du skal dog være opmærksom på nogle regler hvis du trækker kontorartikler fra. Du skal nemlig kunne sandsynliggøre hvorvidt du bruger kontorartiklerne 100% i erhvervsregi, eller om du også bruger en andel privat, såfremt du bruger en andel af kontorartiklerne privat kan du selvfølgelig kun trække den procentdel fra der svarer til den erhvervsmæssige del.

Fradrag for hjemmekontor

I dag er det stort set umuligt at få fradrag for at bruge en del af den private bolig til kontor, det gælder uanset om du har egen virksomhed eller om du er ansat.

For at få fradrag skal der opfyldes en del strenge krav:

  • Værelset, kontoret eller rummet skal være indrettet sådan at det ikke længere kan betragtes som en del af den private bolig. Det kunne f.eks. være med specialværktøj, særlige møbler.

    Det vil sige at et almindeligt kontor med bord, stol osv. ikke hører herunder

  • Rummet skal være en nødvendighed for at kunne drive virksomheden

  • Det skal være det sted du tilbringer mest af din arbejdstid.

Derudover kan det være en fordel, ikke et krav, men en fordel at rummet har egen separat indgang udefra, og altså ikke kan tilgås fra resten af boligen.