Spring til indhold

En indendørs trappe kan fås i mange afskygninger

indendørs trappe

Hvis I er ved at bygge hus med to etager, eller blot er ved at få bygget en ekstra etage, får I brug for en indendørs trappe. Der er mange overvejelser, man skal gøre sig, når man skal have et hus med en trappe. Dette er overvejelser, som hvor trappen skal være placeret, skal der være mere end én trappe og hvad skal materialet være? Disse er blot nogle af de ting, der skal overvejes, når I skal ud og investere i en indendørs trappe. Nu til dags kan man finde en masse inspiration online til sin nye trappe og også bestille den online. 

Find din stil og design  

Når du skal vælge den trappe, der skal opføres, er det vigtigt, at du har en fornemmelse af, at den passer sammen med huset. Ellers vil den skille sig ud og tiltrække unødig opmærksomhed fra resten af indretningen. Men dette er også noget, nogle mennesker vælger at gå efter. Trappen kan nemlig også bruges som et frisk pust til at lyse rummet op. F.eks. kan du vælge, at trappen skal have en markant farve som orange eller gul for at sætte lidt farve på tilværelse.  

Er du mere til det traditionelle, kan du også kigge efter mere nedtonede farver til din trappe eller måske vælge en af træ. Hvis du har svært ved at beslutte dig for, hvilken trappe der vil passe godt ind hos dig, kan du søge råd og vejledning online. Her er mange forskellige muligheder at udforske, og du kan helt sikkert finde noget du synes om.  

Har I overvejet trappens forløb? 

Din indendørs trappe kan designes på andre måder end blot med farve og materiale. Når I skal have den nye trappe, skal I samtidig tage stilling til trappens forløb. I kan nemlig vælge at få en trappe der snor sig, en der buer eller måske en der går ligeud. Der er mange muligheder, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. I skal derudover også tag højde for, om I vil have et gelænder til jeres trappe, og i så fald hvordan det skal se ud. Ofte er et gelænder dog en rigtig god idé, selvom nogle måske synes det er pænere uden.  

Skal I have gæster, der er gangbesværede eller har i små børn, vil gelænderet være til stor hjælp. Derudover er det også en ekstra sikkerhedsforanstaltning, der kan hjælpe med at sikre færre uheld på trappen. Derudover kan gelænderet også være en mulighed for at dekorere stuen hyggeligt. Dette kan det f.eks. i juletiden, hvor man kan hænge lyskæder langs gelænderet og skabe en hyggelig stemning både ovenpå og nedenunder. Er der halloween, kan I dekorere den med falsk edderkoppespind eller andre uhyggelige ting. På den måde kan I inkorporere jeres indendørs trappe og gelænderet i jeres indretning helt naturligt.