Spring til indhold

Derfor skal du tage din sygeplejerske praktik i udlandet

sygeplejerske praktik

Hvis du er ved at studere som sygeplejerske, så skal du på et tidspunkt også i sygeplejerske praktik. Og det kan være en rigtig god ide, hvis du vælger at have denne sygeplejerske praktik i udlandet. Der er faktisk rigtig mange fordele ved at gøre dette.  

Læs med her og bliv lidt klogere på hvad du kan få ud af at have din sygeplejerske praktik i udlandet fremfor herhjemme i gode gamle Danmark. Det tager kun et par minutter.  

God undskyldning for at rejse 

De fleste af os kan godt lide at rejse nye og spændende steder hen. Det er en god måde hvormed man kan komme ind i en anden kultur og dermed få et nyt perspektiv på sin egen herhjemme.  

Mange af os har måske endda en drøm om at blive i udlandet i flere måneder af gangen fremfor de normale en eller to uger, hvor vi er afsted på sommerferie. Men det passer nu sjældent så godt ind. Og man skal jo også have en måde at forsørge sig selv.  

Her kan en sygeplejerske praktik i udlandet være den perfekte løsning. Ofte får du stadig løn, når du er i sygeplejerske praktik. Eller du har måske mulighed for at tage noget SU med dig, alt afhængigt af hvilken sygeplejerske praktik du skal på i udlandet. På den måde kan du altså nemt finansieres til at opholde dig i et andet land i længere tid af gangen. Og samtidig få du lov til at se en anden kultur og hvordan de gør tingene.  

Det er vitterligt det bedste af begge verdener at rejse afsted på sygeplejerske praktik.  

Udfordre dig selv 

Det gode ved at tage på sygeplejerske praktik i udlandet er også, at man dermed kan udfordre sig selv lidt mere. At komme sygeplejerske praktik generelt er en god mulighed for udfordring og læring. Det er endelig her, hvor man får lov til at se noget af ens viden i praksis. Men når man tager på sygeplejerske praktik i udlandet, så bliver det en større udfordring. 

Du vil i forvejen have muligheden for at blive udfordret i form af at du simpelthen befinder dig i en helt anden kultur – og dermed en anden måde at gøre tingene på. Men når du har sygeplejerske praktik i udlandet, så bliver du også udfordret på andre måder. Du står nemlig lige pludselig meget mere på egne ben, skal til at bygge en omgangskreds op og skal finde ud af at navigere en ny kontekst. Og det er noget man modnes af og lære meget fra.  

Ser godt ud på cv’et 

Til sidst ser det jo bare utroligt godt ud, hvis man har taget sin sygeplejerske praktik i udlandet. På den måde viser man fremtidige arbejdsgivere, at man har blod på tanden og ikke er bange af sig. Mange er jo godt klar over, at det kræver lidt ekstra at tage på sygeplejerske praktik i udlandet. Derfor vil det også hjælpe dig med at skille dig ud i fremtiden.