Spring til indhold

Tatami – når du gerne vil indrette dit hjem med en japansk inspiration

tatami

Er du glad for japansk design og indretning? Så bør du ikke snyde dig selv for at blive den glade ejer af en tatamimåtte. Tatami er et charmerende sengemiljø med lavtliggende madrasser, der er både fugt- og temperaturregulerende. Udover sine funktionelle egenskaber er sengemiljøet utroligt smukt og skaber en fantastisk stemning i dit soveværelse. Du kan læse meget mere om den japanskinspireret seng og madras i det følgende.

Hvad er en tatamimåtte?

En tatamimåtte er en måtte, der er blevet fremstillet af risstrå. Måske tænker du, at det lyder specielt, men denne slags materiale har faktisk mange gode egenskaber. Først og fremmest kan risstråene både optage og opløse kuldioxid. Derfor er materialet også med til at give dig et sundere indeklima.

Derudover er materialet også både fugtregulerende, isolerende samt temperaturregulerende. Måttens fugtregulerende egenskaber sørger for, at fugten i soveværelset bliver mindsket. Det er en særlig god egenskab, da du afgiver en del fugt, når du sover.

På grund af sine isolerende egenskaber sørger måtten for, at du ikke kan mærke en eventuel kulde fra gulvet. Om sommeren sørger måttens temperaturregulerende egenskaber også for, at måtten ikke bliver for varm at sove på. Derfor giver denne type måtte dig en behagelig seng om både vinteren og sommeren.

På bagsiden af måtten er der japansk mølsikkert papir. Denne slags papir sikrer, at måtten kan holde i årrække fremadrettet.

Alle disse fordele får du med en tatamimåtte

Den japanskinspireret måtte har altså mange fordele. Foruden sit æstetiske udtryk, har måtten også følgende egenskaber:

  • Fugtregulerende
  • Isolerende
  • Temperaturregulerende
  • Mølsikker

Når du gerne vil skabe et optimalt sovemiljø, bør du derfor helt klart overveje denne japanskinspireret måtte.

Sådan får du en lækker tatamiseng

Hvis du gerne vil have din egen tatamiseng, skal du først lige vide, hvordan du bygger den. Det er heldigvis relativt simpelt.

Du skal bruge tre tatamimåtter, der bliver lagt direkte på gulvet. Oven på disse måtter skal du lægge en madras. Madrassen kan du blot give det betræk på, som du sædvanligvis ville anvende.

Når du opbygger sengen på denne måde, vil det give en solid understøttelse af din madras. Understøttelsen vil ikke ændre sig gennem tidens brug. Derfor er en konstellation, som du kan bruge i en årrække.

Andre former for anvendelse af tatamimåtter

Det er dog ikke kun i soveværelset, at du kan anvende måtterne. De egner sig nemlig til en bred vifte af forskellige formål. Derfor kan du placere måtter, hvor som helst i dit hjem. Der er især mange forældre, der placerer måtterne i børneværelset, så børnene får en blødere landing, hvis de falder eller snubler.

Du kan også sagtens placere måtterne i ethvert rum, hvor du måtte ønske et mere lyst og østligt inspireret udtryk. Selvom måtterne i sig selv er simple, kan de virkelig løfte rummet på en helt særlig måde. Derfor er det egentlig også kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvor du kan placere måtterne henne.