Spring til indhold

5 hyggelige udendørsaktiviteter for hele familien

børn der leger

Når solen begynder at titte frem efter en lang vinter, så trænger vi alle til at komme ud i den friske luft. Efter kulden og mørket er det herligt, når dagene bliver længere, og vi kan bruge mere tid udendørs. Hvis du mangler idéer til gode udendørsaktiviteter, så er her 5 hyggelige udendørsaktiviteter, du kan lave med dine venner og familie.

1. Lav bål under åben himmel

Når aftenen falder på, så er det rigtig hyggeligt at samles om et bål. At lave et bål er en af de udendørsaktiviteter, der kan samle hele flokken til hyggelig spisning og efterfølgende fællessang.

Sørg for kun at tænde bål, hvor det er lovligt, og husk dejen til snobrød.

Når endelig flammerne slikker op ad de store, årede stykker træ, så spreder der sig en særlig stemning. Gør stemningen ekstra god med en sangbog eller en guitar, så I kan synge lejrbålssange.

2. Kom ud og høst alle fordelene ved naturomgivelser

Vi har alle godt af grønne omgivelser og frisk luft. Faktisk virker naturoplevelser positivt på mængden af stresshormon i kroppen. Derfor kan du med fordel bruge naturen og forskellige udendørsaktiviteter som en del af din egenomsorg.

En god gåtur i grønne omgivelser kan få renset ud både i krop og sjæl, så du er bedre rustet til din travle hverdag. Det behøver ikke tage flere timer, men en gåtur er god for os alle både mentalt og fysisk.

badeferie

3. Leg sjove lege med de mindste

”Hvad skal vi lave?” Sådan spørger de mindste måske, når de skal ud at lege udenfor. Derfor kan du med fordel komme dem i forkøbet, så du allerede har sjove udendørsaktiviteter, børnene kan lave.

Eksempelvis kan de lave en drage, som de efterfølgende skal sætte op i blæsten, eller samle kastanjer og blade til deres egne små kunstværker. Er det rigtig varmt udenfor, er vandballoner og et badebassin også rigelig underholdende. Kan det være svært selv at komme op med gode forslag, så kan du altid tjekke nettet efter sjove udendørsaktiviteter til børn.

4. Tag soveposen og vennerne med på overnatning

Hvis bålturen ikke allerede har sat gang i tankerne om at overnatte i det fri, så kan du planlægge en hyggelig nat med dine venner. I Danmark er det let at finde hyggelige bålpladser og shelters, hvor du kan overnatte, hvis du har mod på det. Husk en god sovepose og liggeunderlag, så du ikke er helt radbrækket næste morgen.

Shelters er skiltede, hvis de er offentlige. Det kan være en god ide at booke din shelter, hvis du vil være sikker på, at der er plads, når I står derude.

5. Udendørsaktiviteter på hesteryg

En fantastisk måde at opleve naturen på er fra hesteryg. Når først du har varmen og styrken fra hesten under dig, kan du langsomt gynge gennem skov og strand på en hyggelig måde. Har du redet før og tør, kan du også få lov til at sætte din hest i galop og få vinden i håret.

Der er flere steder, der tilbyder hyggelige ture på hesteryg. Ofte er du selv med til at klargøre hesten, før I bevæger jer ud på en dejlig ridetur i smukke omgivelser.