Spring til indhold

3 energioptimeringer på dit hus der kan betale sig

vinduer og døre

Statens Byggeforskningsinstitut er kommet med en vurdering der hedder at størstedelen af landets huse kan reducere deres varmeregning med 25-30% ved at energioptimere deres bolig.
Men udover at spare penge på varmeregningen, så kan energioptimering også være med til at gøre huset mere værd ved et fremtidigt salg.
Hvilke energioptimeringer der kan betale sig, og om de kan betale sig i lige netop din bolig, er en individuel vurdering, men herunder kan du læse om de 5 hyppigste energirenoveringer, der sparer penge på varmeregningen.

Nye vinduer og døre

I et ældre hus fra f.eks. 60’erne eller 70’erne kan der være rigtig mange penge at spare ved at udskifte vinduer og døre.
Der kommer hele tiden nyere og bedre udgaver af energirigtige ruder, der kan være med til at optimere både isolering og effekt på indeklimaet.
Der findes et stort udvalg af energirigtige vinduer og døre online. Find dine nye vinduer og døre her.

vinduer og døre

Ekstra isolering

I en helt almindelig bolig vil der typisk være flere steder hvor man kan isolere eller efterisolere, det kommer igen lidt an på boligens alder og type, men typiske steder at sætte ind kan være:

  • Hulmursisolering
  • Påsætning af isolering på ydervægge
  • Isolering af uisolerede varmerør
  • Isolering af gulv eller etageadskillelse
  • Isolering af loft eller tagrum

Udskiftning af varmekilde

Udskiftning af varmekilder er ikke altid en løsning der vil give dig en egentlig besparelse nu og her, da det også ofte er en større investering som altså først skal tjenes hjem.
Men på længere sigt er det en af de ting der virkelig kan betale sig, og være med til at øge værdien på dit hus.
På den måde er det ikke kun en besparelse, men også en fremtidssikring af dit hus.

Hvad kan betale sig?

Når det kommer til at vælge den energioptimering der bedst kan betale sig, så er der flere faktorer, du skal kigge på.
Bl.a. hvor stor en investering det er ift. hvor stor en besparelse du opnår. Her skal du både tænke udgifter til selve indkøbet, men også udgifter til håndværkere osv.
Det er væsentligt dyrere at få lavet en hulmursisolering, end det er selv at rulle et par meter isolering ud på et let tilgængeligt loftrum.
Derudover kommer det selvfølgelig også an på den nuværende stand af f.eks. vinduer og døre.

Få hjælp

Det kan være svært at vide, hvilken løsning der er mest optimal, især hvis du ikke lige er ekspert på området, men heldigvis er der forskellige steder, du kan få hjælp.
Har du købt huset inden for de sidste par år, så er der typisk god hjælp at hente i energirapporten – her er der både et bud på besparelsen samt omkostningerne.
Derudover kan du også ofte få hjælp der, hvor du vil købe materialer, vinduer, døre eller ny varmekilde, du vil både kunne få et tilbud på prisen, samt et overslag på besparelsen.
Vil du gerne have en totalrådgivning og beregning på flere forskellige muligheder så kan du med fordel kontakte en energikonsulent der kan hjælpe med beregningerne, men det er selvfølgelig også en udgift.